Deel 1

Zoe Janssen is rechercheur en woont met haar twee zoontjes op het overzichtelijke, soms zelfs saaie eiland Goeree-Overflakkee. Tot er een bizarre moord plaatsvindt. Er loopt een moordenaar op het eiland rond die mensen ter verantwoording wil roepen. Maar waarom? Er volgt een tweede moord en de druk neemt toe op Zoe en haar team. Geloof, hoop en liefde lopen door elkaar. Kan Zoe een derde moord voorkomen? Of volgen er veel meer? En waarom moeten zij en haar gezin beveiligd worden? Wie zit er achter haar aan? Het doorgaans stabiele eiland trilt op zijn grondvesten.

Deel 2

De zaak siddert na op het eiland. Tegelijkertijd lijkt alles voor Zoe de goede kant op te gaan. De liefde, haar relatie met haar ex en haar loopbaan. Tot er een verkrachting van een meisje plaatsvindt omgeven door verdriet, machteloosheid en schaamte. Zoe moet zich verdiepen in de gereformeerde gemeenschap en komt duistere zaken tegen. Het meisje wordt dood gevonden en de klopjacht op de verkrachter stuit op juridische grenzen. Lukt het om de zaak toch goed af te ronden? En wat moet ze met de codes die ze van de ontsnapte tbs-er Sven van der Linde doorkrijgt?

Deel 3

Zoe mag aan het werk als profiler. Ze krijgt een zaak in Rotterdam. Prostituees worden verminkt achtergelaten. Wie doet dit? En waarom? Zoe combineert haar ervaring als rechercheur en haar kennis als profiler en komt dichterbij de dader. Totdat ze te dichtbij komt. Evenals haar zus. Ondertussen worstelt ze met haar relatie en stuurt de ontsnapte tbs-er Sven haar meer codes door. Codes die haar moeten voorbereiden op een ultieme wedstrijd met  hem. Ze probeert uit alle macht de zaak op te lossen en tegelijkertijd de codes te ontrafelen. Met hulp uit een onverwachte hoek.

Deel 4

Sven, de ontsnapte tbs-er blijkt in Engeland te zitten en Zoe reist noodgedwongen af naar Engeland om de wedstrijd met hem aan te gaan. Ze sluit aan bij een rechercheteam in Brighton. Driehoeken, codes en muziekdozen bevatten aanwijzingen. Zoe bevindt zich in een bizar kat en muis spel waar ze continu op achterstand wordt gezet. Ze verliest twee rondes, haar hart, haar zelfvertrouwen en glijdt langzaam af richting de afgrond. Gelukkig wordt ze geholpen door een enigszins ontaardde muzikant, een Nederlandse collega en haar Britse baas. Maar of dat genoeg is om zichzelf te redden?

Deel 5

Zoë Janssen is rechercheur en profiler op het eiland Goeree-Overflakkee. Tegelijkertijd is ze het ultieme doelwit van de voortvluchtige crimineel Sven van der Linde. In dit deel komen we te weten hoe ze elkaar hebben ontmoet. Zoë wordt betrokken bij een intrigerende moordzaak in Heerenveen. Kan ze deze oplossen? En wat moeten ze met de speedboot die dobberend op het Volkerak wordt gevonden? Zoë vecht om haar normale leven terug te krijgen terwijl beveiligers om haar heen zwermen en Sven haar gedachten blijft beheersen. Blijft Zoë staan terwijl ze richting de afgrond wordt getrokken? 

Deel 6

De grote finale tussen Zoë en Sven. Het wordt duidelijk dat Sven langzaamaan dichterbij komt, maar hij blijft ongrijpbaar en onvindbaar. De zaak met de dobberende speedboot wordt met de dag complexer en Zoë verdeelt haar aandacht tussen werk, haar familie en de liefde. Sven kruipt op beangstigende manieren onder haar huid. Zoë glijdt richting de afgrond en probeert uit alle macht houvast te vinden door moedig tegenspel te bieden. De vraag is wie de betere schaker is. En of er überhaupt spelers overblijven...  

Na het enorme succes van Mooie Moorden keert Tica Morgan terug met een bloedstollend vervolg in drie delen: Mooie Moorden 2.

Deel 1 Serie 2

Het is twee jaar sinds rechercheur Zoë Janssen de ultieme confrontatie met de ontsnapte tbs’er Sven van der Linde overleefde. Nu onderzoekt ze samen met collega Mohammed de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee. Een probleem dat, vooral onder de jongeren op het eiland, steeds groter begint te worden.


Ondertussen wordt een jonge, mooie vrouw dood aangetroffen in een grasveld, en het team uit Apeldoorn vraagt Zoë om als profiler te helpen bij het onderzoek. Via ingenieuze wegen leidt het spoor naar een seriemoordenaar die de dood als kunst lijkt te zien. Wanneer een bekende wordt ontvoerd, begint een race tegen de klok...

Deel 2 Serie 2 

Tijdens de restauratie van Fort Prins Frederik in Ooltgensplaat worden de stoffelijke overschotten van wederom een jonge vrouw gevonden. In de zoektocht naar antwoorden zien Zoë en haar collega's zich gedwongen in het leven en verleden van de dorpsbewoners te wroeten en al snel stuiten ze daarbij op pijnlijke geheimen.


In het onderzoek naar de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee komt langzaam maar zeker de betrokkenheid van een criminele bende aan het licht. Om de toenemende complexiteit van beide onderzoeken het hoofd te kunnen bieden, besluit Zoë een eigen team van bijzondere experts te formeren - iets wat haar binnen het politieteam naast bewondering ook kritiek oplevert. En terwijl ze niet alleen zakelijk maar ook privé op het randje laveert van wat toelaatbaar is, moet Zoë er alles aan doen om te voorkomen dat ze haar evenwicht verliest.

Deel 3 Serie 2

Het onderzoek naar de drugscriminaliteit op Goeree-Overflakkee komt in een stroomversnelling. Via Zoë's informant wordt duidelijk dat het om twee drugsbendes gaat die met elkaar concurreren en pionnen hebben in de bovenwereld. 

Het team van bijzondere experts bewijst zijn meerwaarde door geheime berichten te ontcijferen. Maar er moeten ook andere berichten worden ontcijferd. Verontrustende berichten afkomstig vanuit de EBI in Vught. 


Zoë wordt gevolgd, maar de grote vraag is door wie. En hoe kan het dat de vissersfamilie Timmermans lijkt te weten dat de politie onderzoek naar hen doet? Ondertussen balanceert Zoë niet alleen zakelijk, maar ook privé op het randje van wat toelaatbaar is, terwijl een oude vijand zijn wedstrijd met haar wil afmaken. Dit keer zijn er geen winnaars.